Onze Diensten

Kwekerij

In de Kwekerij worden planten gekweekt voor onze aanlegprojecten, voor de 'retail' (kleinhandel) en voor 'whole-sale' (groothandel). Echter op verzoek kunnen ook planten op bestelling gekweekt worden voor projecten van onze collega's in het hoveniersvak. Er worden afspraken gemaakt voor wat betreft de soort plant, grootte bij aflevering, aantallen, prijs en afleverdatum.

De meeste planten, bomen en palmen worden door ons zelf gekweekt uit zaad of stek, wat lokaal gewonnen wordt. Daarnaast bestellen wij stekmateriaal, zaden en zaailingen uit het buitenland, welke vervolgens worden opgekweekt.

Hoveniersafdeling

Voor zowel particuliere als commerciële projecten maken wij tuinontwerpen met bijbehorende offerten. De offerten geven een overzicht van plantmateriaal, aarde, kunstmest, grind, irrigatie etc. De klant wordt uitgenodigd om in de kwekerij de aangeboden planten te komen bezichtigen, zodat men op de hoogte is wat er geleverd zal worden. Eventueel kunnen er veranderingen gemaakt worden in het ontwerp en dus de offerte. Plantmateriaal voor deze projecten komt uit onze kwekerij, maar een enkele keer worden vooral grote bomen en palmen uit het buitenland geïmporteerd.

Voor tuinonderhoud worden eveneens offerten gemaakt. Het tuinonderhoud doen wij of wekelijks of om de week. Eénmaal per maand is bij ons niet in te passen in ons schema. Onder tuinonderhoud verstaan wij naast het verwijderen van onkruid, snoeien van het groen, bestrijden van planteziekten en -plagen, ook het nazien van het irrigatiesysteem. Daarbij worden verstopte druppelaars vervangen evenals batterijen van de irrigatiecontrollers. Snoeien doen wij zoveel mogelijk op een natuurlijke manier. De natuurlijke vorm van de planten wordt zoveel mogelijk gehandhaafd. Wij maken geen bolletjes of kubussen van uw bomen en struiken. Hagen worden wel als zodanig gesnoeid.