Het bedrijf, Onze diensten, Onze Algemene Voorwaarden

1. Het bedrijf

Onze Geschiedenis

Drie weken na haar 20 ste verjaardag schreef Vivian Dolorita haar éénmanszaak ‘Vivian’s Nursery’ bij de Kamer van Koophandel en Nijverheid in op 31 oktober 1984. Vivian begon met een kleine kwekerij van  200 m2. Haar belangrijkste aktiviteit was het leveren en verzorgen van kamerplanten in kantoorgebouwen. Na een aantal jaren in het buitenland gewoond te hebben (1987-1989 Sanford, Florida en 1 jaar in Nederland) kwam Vivian met haar familie terug naar Curaçao in 1990. Vivian's Nursery werd een NV op 30 augustus 1991.  Vivian en haar partner Ben Kleine zijn mede-eigenaars van het bedrijf.

De kwekerij

In de voortuin (200 m2 ) van hun woning in de wijk Popo, werd begonnen met het kweken en verkopen van planten. 
Eerst éénjarigen zoals Vinca's (Magdalena's), Petunias enz. in kleine potjes. Struiken, bomen en palmen in grotere potten volgenden al snel. Een jaar later werd een stuk terrein achter de woning gehuurd en werd er een schaduwhal van 400m2 gebouwd op de kwekerij van 2,400 m2.  Eind 1993 verhuisde het bedrijf naar het Groot Piscadera Project (grenzend aan de wijk de Savaan), alwaar een stuk terrein van 1 ha werd gehuurd van SOLTUNA. Hier wordt gezuiverd riool water gebruikt voor de irrigatie. Al gauw werd er een schaduwhal gebouwd van 1.500 m2 voor schaduw- en kamerplanten, met daarnaast een 'misthuis', voor het stekken van planten.  In 1997 werd nog eens een hectare gehuurd. Nu, anno 2023, beslaat de kwekerij 6 ha.

Tuinaanleg

In 1992 werd de aanleg van de tuin (naar ontwerp van EDSA, Fort Lauderdale, Florida) van het in aanbouw zijnde Sonesta Hotel (nu Marriott) gegund aan 'Landsdaping Unlimited' uit Aruba. Eigenaar Roy Maduro benaderde Vivian's Nursery met het verzoek om de werkzaamheden uit te voeren als onderaannemenr. Al gauw volgden projecten van dezelfde projectontwikkelaar: Promenade Shopping Center (ontwerp Diana Henriquez, Caracas, Venezuela) en de entrees van Villa Park Zuurzak en Harmonie. Andere commerciële projecten: Zeelandia Office Park, de Centrale Bank, Luchthaven Hato, MCB (Lio Caprilles Banking Center), ORCO Bank, Papagayo Hotel, entree weg Blue Bay Resort, Indigo Resort (Blue Bay), Bay Side Hotel (Blue Bay), CITCO (Smeets plein), Puerta las Palmas, entree St. Barbara Resort, entree Seru Boca Resort, Hyatt Hotel, renovatie tuin Marriott, renovatie tuin Dreams, tuin CMC (hospitaal) en Corendon Hotel. Het Sandals Hotel (ex Hyatt) werd in 2022 afgerond en Corendon fase 2 in 2023.

Personeel

Zowel Vivian (tuinbouwschool SOLTUNA op Curaçao) en Ben (Tropische Landbouwschool, Deventer, Nederland)  hebben een landbouw achtergrond. Aangezien er op Curaçao geen opleidingen zijn voor het hoveniers werk, worden onze personeelsleden onderwezen op het werk (training on the job). Momenteel  (2023) zijn er 28 medewerkers.

2. Onze Diensten

Plantenkweek

In de Kwekerij worden planten gekweekt voor onze aanlegprojecten, voor de 'retail' (kleinhandel) en voor 'whole-sale' (groothandel). Echter op verzoek kunnen ook planten op bestelling gekweekt worden voor projecten van onze collega's in het hoveniersvak. Er worden afspraken gemaakt voor wat betreft de soort plant, grootte bij aflevering, aantallen, prijs en afleverdatum.

De meeste planten, bomen en palmen worden door ons zelf gekweekt uit zaad of stek, wat lokaal gewonnen wordt. Daarnaast bestellen wij stekmateriaal, zaden en zaailingen uit het buitenland, welke vervolgens worden opgekweekt.

Hoveniersafdeling

Voor zowel particuliere als commerciële projecten maken wij tuinontwerpen met bijbehorende offerten. De offerten geven een overzicht van plantmateriaal, aarde, kunstmest, grind, irrigatie etc. De klant wordt uitgenodigd om in de kwekerij de aangeboden planten te komen bezichtigen, zodat men op de hoogte is wat er geleverd zal worden. Eventueel kunnen er veranderingen gemaakt worden in het ontwerp en dus de offerte. Plantmateriaal voor deze projecten komt uit onze kwekerij, maar een enkele keer worden vooral grote bomen en palmen uit het buitenland geïmporteerd.

Voor tuinonderhoud worden eveneens offerten gemaakt. Het tuinonderhoud doen wij of wekelijks of om de week. Echter wij hebben het tuinonderhoud bij particulieren afgebouwd.

3. Onze Algemene Voorwaarden

Op verzoek worden onze Algemen Voorwaarden p[gestuurd.

 

Bovenste 2 fotos: Popo 18, waar het allemaal begon. Onderste foto bolcactussen in de kwekerij te de Savaan.