Cycas revoluta of King Sago

De Cycas revoluta is een zeer fraaie plant, welke behalve in de tuin ook in potten gebruikt wordt. Komt uit het zuidelijke gedeelte van Japan. Maakt onder aan de stam 'jonkies', welke voorzichtig afgescheurd kunnen worden om opgekweekt te worden. De plant maakt geen bloemen maar mannelijke en vrouwelijke 'cones'.

De Cycaden zijn 'primitieve' planten en bestaan al zo'n 250 miljoen jaar. Voorlopers van deze planten familie hebben als voedsel gediend voor dinosaurussen.

Goed te gebruiken als accent in de tuin. Groeit heel traag en maakt een paar keer per jaar een hele nieuwe serie bladeren, welke wel snel tot wasdom komen. Voor de rest van het jaar lijkt het 'stil' te staan.

Kunnen goed tegen de wind en hebben slechts af en toe water nodig. De Cycas kan wel last krijgen van een zeer lastig te bestrijden wolluis. Witte pluisjes op de bladeren en de stam. Deze wolluis is resistent tegen vele soorten insecticiden. Wat wel werkt is koffiedrap, wat op de bladeren en de stam gelgd kan worden. Dit werkt uitstekend.

TERUG NAAR OVERZICHT PRODUCTEN